eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Felcsúti játékosok gólöröme a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében játszott Debreceni VSC - Puskás Akadémia FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. március 2-án. Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 1-3.
Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Nagy fordulat a Puskás Akadémiánál

Nyolc év után először lett veszteséges a Puskás Futball Kft. tavaly, ráadásul a legutóbbinál jóval nagyobb a felcsúti mínusz.

Indulása első éveiben működött legutóbb veszteségesen a felcsúti futballcsapat mögött álló gazdasági társaság, de akkor közel sem olyan mértékű volt a mínusz, mint tavaly – írja az mfor.

A Puskás Futball Kft. a 2022-es év gazdálkodásáról szóló beszámoló alapján azt írják, hogy az elmúlt években az NB I-es mezőny egyik legnagyobb költségvetéséből működő cége nyolc év után újra veszteséget könyvelt el.

A Puskás Futball Kft. 2022-t több mint 1,5 milliárdos veszteséggel zárta az előző évi 536 millió forintos nyereséget követően.


Legutóbb 2014-ben, működésének második teljes évében volt mínuszos a cég gazdálkodása, akkor 127 millióval volt vonal alatt.

Annyi kiderül, hogy

  • az értékesítésből származó bevételek a 2021-es 4,8 milliárdról 2,89 milliárdra csökkentek,
  • az egyéb bevételek ugyanakkor a többszörösére emelkedtek: 199,5 millió után tavaly 784 millió folyt be a kasszába.
  • Összességében tehát negyedével zuhantak a bevételek a kft.-nél, de az okok nem látszanak a jelentésből.

A költségek viszont nem csökkentek,

  • az anyag jellegűek 44 százalékkal ugrottak meg, 1,3 milliárdra,
  • a személyi jellegűek pedig 13 százalékkal, 3,06 milliárd forintra.

Az átlagos létszám tavaly 96 fő volt, akik után 2,8 milliárdnyi bérköltséget számoltak el. Az átlagbér így bruttó 2,4 millió forint volt tavaly minden munkavállalót figyelembe véve.

A kft.1,5 milliárdos mínuszát az elmúlt évek kétmilliárdos eredménytartaléka ellensúlyozza.

A Puskás Akadémia futballcsapata a harmadik helyen áll az NB I-ben hat ponttal elmaradva a második Kecskemét mögött és eggyel előzve a Paksot.

(Nyitóképünkön a felcsúti játékosok gólöröme a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében játszott Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. március 2-án.)

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×