eur:
367.84
usd:
342.17
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Felcsúti játékosok gólöröme a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében játszott Debreceni VSC - Puskás Akadémia FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. március 2-án. Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 1-3.
Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Nagy fordulat a Puskás Akadémiánál

Nyolc év után először lett veszteséges a Puskás Futball Kft. tavaly, ráadásul a legutóbbinál jóval nagyobb a felcsúti mínusz.

Indulása első éveiben működött legutóbb veszteségesen a felcsúti futballcsapat mögött álló gazdasági társaság, de akkor közel sem olyan mértékű volt a mínusz, mint tavaly – írja az mfor.

A Puskás Futball Kft. a 2022-es év gazdálkodásáról szóló beszámoló alapján azt írják, hogy az elmúlt években az NB I-es mezőny egyik legnagyobb költségvetéséből működő cége nyolc év után újra veszteséget könyvelt el.

A Puskás Futball Kft. 2022-t több mint 1,5 milliárdos veszteséggel zárta az előző évi 536 millió forintos nyereséget követően.


Legutóbb 2014-ben, működésének második teljes évében volt mínuszos a cég gazdálkodása, akkor 127 millióval volt vonal alatt.

Annyi kiderül, hogy

  • az értékesítésből származó bevételek a 2021-es 4,8 milliárdról 2,89 milliárdra csökkentek,
  • az egyéb bevételek ugyanakkor a többszörösére emelkedtek: 199,5 millió után tavaly 784 millió folyt be a kasszába.
  • Összességében tehát negyedével zuhantak a bevételek a kft.-nél, de az okok nem látszanak a jelentésből.

A költségek viszont nem csökkentek,

  • az anyag jellegűek 44 százalékkal ugrottak meg, 1,3 milliárdra,
  • a személyi jellegűek pedig 13 százalékkal, 3,06 milliárd forintra.

Az átlagos létszám tavaly 96 fő volt, akik után 2,8 milliárdnyi bérköltséget számoltak el. Az átlagbér így bruttó 2,4 millió forint volt tavaly minden munkavállalót figyelembe véve.

A kft.1,5 milliárdos mínuszát az elmúlt évek kétmilliárdos eredménytartaléka ellensúlyozza.

A Puskás Akadémia futballcsapata a harmadik helyen áll az NB I-ben hat ponttal elmaradva a második Kecskemét mögött és eggyel előzve a Paksot.

(Nyitóképünkön a felcsúti játékosok gólöröme a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében játszott Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. március 2-án.)

Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×