eur:
388.42
usd:
358.67
bux:
68173.41
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Auto mechanic working on car engine in mechanics garage. Repair service. authentic close-up shot
Nyitókép: audioundwerbung/Getty Images

Itt az alkatrész, amely miatt a legtöbb autó nem indul

A német autóklub, az ADAC összefoglalta a tavalyi év mentési statisztikáit.

Az ADAC 3,4 millió alkalommal nyújtott tavaly segítséget az autósoknak, az előző évhez képest kismértékben – 2,3 százalékkal – csökkent a bevetések száma és továbbra is jellemzően ugyan az okozza a legtöbb nehézséget az autósoknak. Évek óta az akkumulátor, ami miatt a legtöbbször hívják a segélyszolgálatot. Az esetek 43,2 százalékában erre vezethető vissza, hogy nem indul egy jármű – írja a hvg.hu.

A riasztások 23,8 százaléka esetében a motorvezérlés volt a hibás, amelybe a statisztika szerint beletartozik a befecskendező rendszer, a gyújtás vagy az üzemanyag-ellátás hibái. A harmadik helyen áll az önindító, illetve a generátor hibája, ami 10,4 százalékot tesz ki.

A hibalistát az akkumulátor vezeti az elektromos autóknál is, a problémák feléért az ezekben szintén megtalálható 12 voltos akkumulátorok a felelősek az ADAC statisztikái szerint. Például az ajtók egyszerű kinyitásához a kis akkumulátor árama kell, de a nagyfeszültségű rendszer bekapcsolásához szintén elengedhetetlen, akárcsak a fedélzeti elektronika, a lámpák vagy az infotainment-rendszer áramellátásához. Az elektromos autók nagyfeszültségű rendszerei, mint a villanymotor vagy a töltéstechnika sokkal ritkábban romlanak el a német autóklub adatai szerint.

Címlapról ajánljuk
Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin
Aréna - előzetes

Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin

A Momentum azért küzd a kampányban, hogy ismét két EP-mandátumot szerezzen, de ha csak egyet kap a párt, akkor az ötéves ciklus alatt Cseh Katalin és Donáth Anna a mandátumot elfelezve féltávnál egymást váltja majd az EP-ben. Erről Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja, EP-képviselő beszélt az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×