eur:
368.17
usd:
344.27
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Nyitókép: Pexels.com

Jókora változás jöhet a kecskeméti Mercedes-gyárban

A cég a következő években több milliárd dolláros befektetést tervez kínai, németországi és magyarországi gyárai modernizálásába.

A Mercedes célja az elektromos autózásra való átállás és a károsanyag-kibocsájtás csökkentése jegyében. Ha feltételek lehetővé teszik, az évtized végére a vállalat készen áll arra, hogy teljesen átálljon az elektromos autók gyártására – idézte a Reuterst a Portfolio. A korszerűsítés célja többek között az energia- és a vízfogyasztás csökkentése, illetve a földgáznak való kitettség mérséklése.

Jörg Burzer termelési igazgató közlése szerint a befektetés mértéke többszáz milliós lesz, és a Pekingben, Rastattban, illetve a Kecskeméten található gyárakat érinti.

A németországi Rastattban található üzemben már a következő hónapokban elkezdik a megfelelő munkálatokat.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít
Exkluzív

Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
Karácsony Gergely és a főváros perre megy

Karácsony Gergely és a főváros perre megy

A fővárosi önkormányzat kedden benyújtja a szolidaritási hozzájárulás rá kiszabott idei mértéke miatti keresetét a Fővárosi Törvényszékhez - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×