INFORÁDIÓ
2023. május 29. hétfő
Magdolna

városliget

ajtósi dürer sor

zichy géza utca

felújítás

fotó: Property Market Ingatlanfejlesztő Kft.

Egymilliárd forintot költenek el a Városliget közelében

Infostart

A Dürer Park projekt keretében zöldfelületek, biztonságos kerékpárút és gyalogos járda is épül.

Egymilliárd forintból újul meg az Ajtósi Dürer sor és a Zichy Géza utca egy-egy szakasza - írja a Magyar Építők.

A beruházásban az Ajtósi Dürer sor mintegy 300 méteres, valamint a Zichy Géza utca mintegy 100 méteres szakaszát teszik rendbe. Két iroda- és három lakóépület is létrejön.

A lap átal ismertetett közlemény külön kitér arra, hogy kiemelt fókuszt kap az eddigi, már korszerűtlen beton útburkolat megszüntetése, helyette egy zöldsáv és biztonságos, a KRESZ előírásainak megfelelő kerékpársávok kerülnek kiépítésre.

A munkák érintik az Ajtósi Dürer sort a Cházár András út és a Stefánia út között, a Zichy Géza utcát és az Abonyi utcát is. A trolibusz közlekedés folyamatos lesz.

Ajtósi Dürer sor

  • 300 méter hosszú, teljesen új pályaszerkezet kap az Ajtósi Dürer sor, ezen kívül új járdaburkolatot építenek, és egy középső zöldsáv is kialakításra kerül, szem előtt tartva a zöldterületek növelését.
  • Megújul a közvilágítási- és trolibusz felsővezetéki hálózat is, több mint 30 darab új oszlop felállításával, valamint korszerűsítésével.
  • Megújul a forgalomirányítási rendszer is, szem előtt tartva a biztonságos gyalogos és biciklis közlekedést: új jelzőlámpás gyalogos átkelőket hoznak létre, emellett pedig a KRESZ előírásainak megfelelő kerékpársávok kerülnek kialakításra.
  • A balesetveszélyes Ajtósi Dürer – Stefánia csomópontban a három egyen sávon átvezető telezöldes rendszer helyett, a forgalombiztonságot szem előtt tartva egy önálló balra kanyarodó sáv kiépítése történik meg.

Zichy Géza utca és Abonyi utca

  • A Zichy Géza utca Ajtósi Dürer sor felőli első 100 méterén új aszfaltburkolatot építenek, és kétirányú forgalmi rendet alakítanak ki, továbbá a Zichy Géza utca páros oldala új járdaburkolatot kap.
  • Az Abonyi utca páros oldala is új járdaburkolatot kap, mintegy 220 méter hosszan, egészen a Szent István Gimnáziumig tartó szakaszon.

Az Ajtósi Dürer soron zajló munkálatok az első irodaház használatba vételét megelőzően, várhatóan 2023 őszére, a Zichy Géza és az Abonyi utcát érintő beavatkozások a második irodaház használatba vételét megelőzően, várhatóan 2024 tavaszára készülnek el.

Nyitókép: Property Market Ingatlanfejlesztő Kft.
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018