eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán

Sikeresen beolvadt az Erstébe a Commerzbank

A felvásárlással az Erste Magyarország ötödik legnagyobb vállalati hitelezőjévé vált 10 százalék fölötti piaci részesedéssel.

Zökkenőmentesen csatlakoztak a Commerzbank magyarországi leányvállalatának, a Commerzbank Zrt.-nek az ügyfelei az Erste Bank Hungary Zrt.-hez – olvasható az Infostartnak megküldött sajtóközleményben.

Az Erste Bank tájékoztatásában felidézi, hogy a Commerzbank Zrt. november 30-án hajtotta végre az utolsó tranzakciókat. Ezt követően az Erste Bank átvette a Commerzbank Zrt. ügyfeleit, folyószámláit, betéteit és hiteleit. Az ügyfelek az Erste Bank vállalati üzletágához csatlakoztak és december másodikától használhatták a korábban nekik megküldött Erste Bankos kártyákat, míg az új, Erste Banknál vezetett számláikat december 5-én érhették el teljeskörűen. Decembertől az ügyfelek a Commerzbank Zrt. korábbi magyarországi fiókjai helyett az Erste Bank fiókjait vehetik igénybe. A tranzakció zárásával az Erste Bank vállalati hitelállománya meghaladta az 1200 milliárd forintot, amivel a pénzintézet Magyarország ötödik legnagyobb vállalati hitelezőjévé vált és piaci részesedése meghaladja a 10 százalékot.

„Az idén 25 éves Erste Bank Hungary a Commerzbank Zrt. integrálásával immáron tizedik sikeres felvásárlását hajtotta végre.

Büszkék vagyunk arra, hogy a tranzakciókkal sosem csupán új ügyfelekkel gazdagodtunk, hanem a hozzánk csatlakozó munkatársak révén olyan tudásra is szert tettünk, amely tovább növelte szolgáltatásaink színvonalát” – idézi a közlemény Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

A frankfurti székhelyű Commerzbank AG 2021. december 17-én kötött megállapodást magyarországi leányvállalatának eladásáról az Erste Bank Hungary Zrt.-vel. A közel harminc éve alapított magyar Commerzbank Zrt. a budapesti központon kívül három nagyvárosban működtetett irodát. A magyarországi székhellyel rendelkező és a nemzetközi vállalati ügyfeleket kiszolgáló bank a vállalathitelezési-, a trade finance és a deviza-üzletág területén rendelkezett erős piaci jelenléttel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×