eur:
389
usd:
363.51
bux:
68141.17
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Igencsak eltérően drágulhatnak a pékáruk

Hektikus mozgás a gabonaárakban, egyénileg döntenek a malomipari cégek.

Elképesztő gyorsaságban emelkednek a pékáruk árai is. 2021 októberétől 2022 szeptemberéig a fehér kenyér esetében egy 83 százalékos drágulásról beszélhetünk, a barna kenyérnél 86 százalékos, a zsemlénél 55 százalékos, a kakaós csigánál pedig csaknem 47 százalékos volt a drágulás. Az arányok mostanra még magasabbak lehetnek, hiszen októberben tovább nőttek az árak, és a jelek szerint ez a folyamat a közeljövőben nem is fog abbamaradni - írta az agrarszektor.hu.

(Forrás: KSH) 2021 október, átlagos ár, ft 2022 szeptember, átlagos ár, ft
Fehér kenyér (1 kg) 417 766
Félbarna kenyér (1 kg) 360 673
Zsemle (1 db) 32 56
Kakaós csiga (1 db) 156 229

A portál szerint a Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetségének (Gabonaszövetség) főtitkára nem számít egységes áremelésre a malomiparban, ugyanis minden cég maga dönti el, hogy milyen mértékben és milyen ütemben emeli az árait. Pótsa Zsófia felidézte, a gabonaárak idén eléggé hektikusan alakulnak. Most épp megnövekedtek, de ez könnyen változhat, elég például az ukrán gabonaszállításban az elmúlt napokban tapasztalható feszültségekre gondolni.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×