INFORÁDIÓ
2023. március 21. kedd
Benedek

mvm

rezsi

számla

energiaválság

áram

nyugdíjas parlament

Analog electricity meter for households.

Kampányt indít az MVM az új rezsiszámlákon való eligazodást segítendő

Infostart

Mostanra az egész ország kézhez kapta a megváltozott szabályoknak megfelelő első számláit, és próbálja értelmezni őket.

Az egész világon érezni az energiaválság hatásait: Nápolyban a megemelt rezsiszámlákat égette el a lakosság pénteken, Csehországban szombaton közel hetvenezer ember tüntetett a válságot – szerintük – nem megfelelően kezelő kormány ellen, Nagy-Britanniában több tüntetést szerveztek már a megemelkedett rezsiszámlák ellen – írja az Index.

Miután az új számlák kiküldése már itthon is kezdetét vette, egyre többen keresték meg a Nyugdíjas Parlamentet a különböző kérdéseikkel. Az egyesült elnöke az ATV-nek nyilatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy a hazai nyugdíjasok közül közel egymillióan gazdálkodnak 140 ezer forint alatti összegből, 650 ezren pedig egyedül is élnek, tehát még a költségeket sem tudják megosztani.

„Nagyon elkeseredett levelek jönnek… Van, aki öngyilkossággal fenyegetőzik, mások azt mondták, kimennek az utcára lakni. Nem tüntetni, mert ők nem egy tüntetéshez szokott társaság” – tette hozzá mások mellett Karácsony Mihály, a kormánytól várva segítséget. Az egyesület javaslatai közt többek között a rezsiutalvány bevezetése és a régi lakások állami támogatással történő korszerűsítése szerepel.

A kormány szerint ők nyitottak a tárgyalásra, amelyre jövő héten kerül sor.

Az Index megjegyzi, az internetet közben ellepték a brutális összegű rezsiszámlák. Akad olyan fogyasztó, aki a háromezer forintos számlája helyett kapott egy húszezer forintosat, másnak pedig tizenhárom köbméter gáz fogyasztása került tizenkétezer forintjába.

Az MVM szerint az ügyfeleket érintő minden információ megtalálható a weboldalukon, de egy lakossági tájékoztató kampányt is tartanak a következő napokban, amelynek a célja szintén az emberek tájékoztatása.

Nyitókép: Torsten Asmus/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018