eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Látogatók úsznak a fővárosi Széchenyi fürdőben 2021. május 1-jén. Ezen a napon ütemezett nyitás kezdődött a koronavírus-járvány miatt bezárt budapesti fürdőkben. Első lépcsőben a Széchenyi, a Gellért, a Rudas, a Lukács, a Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitották meg kapuikat a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. A 18 éven aluliak és a gyógyászati szakrendelésre beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány. A 18 éven aluliak kizárólag felügyelettel látogathatják a fürdőket.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Húzós áremelkedés a hazai fürdőkben

Egy korábbi kormányrendelet értelmében az önkormányzatok, valamint az önkormányzati többségi tulajdonban lévő társaságok egészen ez év június 30-ig nem emelhettek a strandok jegyárain. A múlthéten viszont váratlanul feloldották ezt a rendeletet, így a Termal Online tájékoztatása szerint már most óriási áremelések jöhetnek a szektorban.

A legtöbb fürdő már jó előre elkezdett készülni a júliusi áremelésre, így ezeken a helyeken az áremelési moratórium eltörlésével párhuzamosan előre tudták hozni az áremelést. Így többek között a Budapesit Gyógyfürdői és a Hévizei Zrt. már egy hónappal korábban, június 1-től megdrágult – idézi a termalonline.hu-t a Pénzcentrum.

Ráadásul nem is kicsit, hiszen a Rudas Gyógyfürdő mindenhová érvényes belépőjegye hétköznapokon 5500-ról 6500 forintra, míg a hétvégi belépőjegy 6900-ról 8500 forintra emelkedett. De a Széchenyi és a Gellért Gyógyfürdők szekrényes belépőinek ára hétköznap 5900 forintról 7100 forintra, hétvégén pedig 6200 forintról 7600 forintra emelkedtek.

Bár a Dandár fürdő nem ennyire, de szintén drágított, hiszen az eddigi 2200 forintról 2400 forintra emelték a hétköznapi belépésre jogosító jegyek árát, míg hétvégén az eddigi 2300 forint helyett 2500 forintot kell majd fizetniük a látogatóknak.

Az áremelésre pedig nem csak Budapesten, de vidéken is számtanunk kell: a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő például 4200 forintról 4990 forintra emelte a felnőtt belépők árát a normál időszakban, de a kiemelt idősávban már 5990 forintot kell majd fizetnünk.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×