eur:
393.51
usd:
367.52
bux:
66014.41
2024. április 23. kedd Béla
Nagy István agrárminiszter beszédet mond a XXV. Egri bikavér ünnep megnyitóján 2021. augusztus 26-án.
Nyitókép: Nagy István agrárminiszter beszédet mond a XXV. Egri bikavér ünnep megnyitóján 2021. augusztus 26-án. MTI/Komka Péter

Koronavírus - Újabb állami forrás a borászatoknak

A koronavírus-járvány után szüksége van kormányzati segítségre a hazai szőlészeteknek és borászatoknak, melyek a nehéz időkben is kitartó és kiváló munkával érdemelték ki a támogatást - jelentette ki az agrárminiszter a 25. Egri Bikavér Ünnep csütörtöki megnyitóján.

Nagy István rámutatott: példátlanul nehéz időszakban termett az a szőlő és készült az a bor, melyet most ünnepelnek Egerben. "A szőlészek és borászok azonban ebben a nehéz időszakban sem vonultak home office-ba, hanem tették a dolgukat" - fogalmazott. Köszönet illeti azt a kitartást és munkát, mely nélkül ma a borospoharak üresek lennének - tette hozzá.

A kormány meghallotta az ágazat segélykérését - mondta, emlékeztetve: a kieső forgalom nem csupán a vendéglátást és a turizmust érintette súlyosan, de a borászatoknak is komoly veszteségeket okozott. Kellett tehát minden eddigi támogatás és szükség van továbbiakra is - hangsúlyozta a tárcavezető.

Egyúttal bejelentette: a kabinet 1,5 milliárd forinttal segíti a járvány miatti forgalomkiesés következtében nehéz anyagi helyzetbe került, vendéglátásban és borturizmusban érdekelt borászatokat.

Eger, 2021. augusztus 26.
Résztvevők a XXV. Egri bikavér ünnepen 2021. augusztus 26-án.
MTI/Komka Péter
Résztvevők a XXV. Egri bikavér ünnepen 2021. augusztus 26-án. MTI/Komka Péter

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×