eur:
393.46
usd:
366.96
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Hullámvasút: a beszakadás után újra lendületben a kriptovaluták

Brutális esésen vannak túl a kriptovaluták, múlt héten a vezető kriptoeszközök értéküknek 50-70 százalékát veszítették el, lokális mélypontjukat a hét végén érték el. Onnan viszont meredek árfolyam-emelkedés következett.

Nagyot esett a múlt héten a kriptovaluták árfolyama, ami több dologra is visszavezethető – írja a Portfolio.

  • Három kínai pénzügyi felügyeleti szerv közös közleményt adott ki arról, hogy a felügyeletük alá tartozó pénzügyi szolgáltatóknak megtiltják különböző, kriptovalutákkal kapcsolatos szolgáltatások nyújtását.
  • Elon Musk bejelentette, hogy a Tesla mégsem fogad el bitcoint az autóik vásárlásához, mivel a kriptovaluta (bányászata, az ökoszisztéma fenntartása, a tranzaktálás stb.) túlságosan sok energiafelhasználással jár, így környezetszennyező.
  • Az esésnek technikai okai is voltak, több kriptovalutánál is megtört az emelkedő trend, fontos technikai szintek is elestek, ez is begyorsította az esést.

Az esés a hétvégén gyorsult be, ezeken a napokon jellemzően alacsony a forgalom, kisebb a likviditás, mint hét közben, relatíve kis forgalom mellett folytatódott szombaton és vasárnap a kriptovaluták árfolyamának esése – teszi hozzá a lap.

A fentiek eredményeként a bitcoin árfolyama az április közepi csúcsról a múlt heti mélypontig több mint 50 százalékot esett, az ethereum árfolyama a május 12-i csúcsról közel 60 százalékot zuhant, a binance coin árfolyama pedig közel 70 százalékkal került lejjebb a korábbi csúcshoz képest.

Az árfolyamok azonban a hétvégén elérték a lokális mélypontjukat, és onnan masszív felpattanás következett. A bitcoin árfolyama több mint 28 százalékot ralizott, és újra 40 ezer dollár közelébe emelkedett. Az ethereum árfolyama közel 60 százalékot pattant fel néhány óra alatt, a binance coin árfolyama pedig közel 80 százalékot ralizott.

A Porfolio megjegyzi: az elmúlt órák árfolyamemelkedése ellenére a kriptovaluták árfolyama és piaci értéke is jóval alacsonyabban áll most, mint a néhány héttel ezelőtti csúcsokon, a teljes kriptovaluta-piac több mint ezermilliárd dollárt veszített az értékéből.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×