eur:
393.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Kína bekeményített, zuhannak a kriptovaluták

Miután Elon Musk nekiment a bitcoinnak, most hirtelen begyorsult az esés, mert Kína megtiltotta a pénzintézeteknek és a fizetési vállalatoknak, hogy kriptovaluta-tranzakciókkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtsanak.

Elon Musk, a Tesla vezére keményen nekiment a bitcoinnak, melynek esése magával rántotta a piacot. Most Kína olajat öntött a tűzre legutóbbi bejelentésével, mely szerint megtiltotta a pénzintézeteknek és a fizetési vállalatoknak, hogy kriptovaluta-tranzakciókkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtsanak – írja a Portfolio.

Ennek hatására eladási hullám indult meg a kriptovaluták piacán, a bitcoin árfolyama közel 8 százalékot esett szerdán, míg az elmúlt egy hétben 21,3 százalékot veszített az értékéből. Az ethereum árfolyama 12 százalékkal került lejjebb, míg az elmúlt egy hétben 23,5 százalékot zuhant. A Cardano ADA, a piaci kapitalizáció szerint 5. legnagyobb kriptopénz árfolyama 12,5 százalékot esett szerdán.

A piaci kapitalizáció szerinti 20 legnagyobb kriptovaluta árfolyama esik a kínai bejelentés után. Ez volt Kína legújabb kísérlete arra, hogy visszaszorítsa a kriptovaluták piacát. A tilalom értelmében

a pénzügyi intézmények, beleértve a bankokat és az online fizetési csatornákat, nem nyújthatnak az ügyfeleknek semmilyen kriptopénzzel kapcsolatos szolgáltatást,

például regisztrációt, kereskedést, elszámolást és klíringet.

Az utóbbi időben a kriptopénzek árfolyama az egekbe szökött és bezuhant, és a kriptopénzek spekulatív kereskedelme újra fellendült, ami súlyosan sérti az emberek tulajdonának biztonságát és megzavarja a normális gazdasági és pénzügyi rendet – áll a kínai közleményben.

Kína lakossági oldalról is igyekszik visszaszorítani a kriptopénzpiacot, mert erősen "tanácsolja" az állampolgároknak, hogy a bankszámláikat ne használják kriptotárcák feltöltésére, vagy az onnan való kiutalásra.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×