INFORÁDIÓ
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid

m49-es

autóút

roden

erdély

közlekedés

Felszállt a fehér füst az M49-es ügyében - irány Erdély!

Felszállt a fehér füst az M49-es ügyében - irány Erdély!

Infostart

Már az országhatárig tervezhetik az utat.

A Roden Mérnöki Iroda már az országhatárig tervezheti az Erdély felé vezető M49-est - olvasható a Magyar Építőkön.

Eddig csak az volt ismert, hogy indulhat a területszerzés, és nyáron a kivitelezési közbeszerzés is megjelenhet a Mátészalka és Ököritófülpös közti szakaszra, a 26 kilométeres szakasz terveit az Uvaterv és a Unitef '83 konzorciuma el is készítette.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. most kihirdette az Ököritófülpös-Csenger szakasz tervezői közbeszerzésének eredményét, a győztes a Roden, 670 millió forintot kaphat a munkájáért, ami az M3 autópálya−Mátészalka−országhatár közötti kapcsolat fejlesztésének előkészítése, az Ököritófülpös−Csenger közötti szakaszra vonatkozóan engedélyezési terv készítése, valamint a megvalósításhoz szükséges engedélyek megszerzése.

A tervek szerint új nyomvonalon 17,4 kilométer hosszú, 2x2 sávos, fizikai elválasztó sávval kialakított, autópályává fejleszthető autóút épül. Új határátkelőhelyet és tengelysúlymérő-állomást is kialakítanak.

Az új útnak lehetővé kell tennie a Szamos-folyó északi térségének bekötését az M49-eshez, egy a Szamos-folyón átívelő új közúti híddal. A feladat során figyelembe kell venni a Szamos-folyótól északi irányba fekvő települések természeti és környezetvédelmi adottságait. További tervezési feladat egy új, árvédelmi-duzzasztásos modell készítése a Szamos-Kraszna folyók között, mely az újonnan létesülő Győrtelek-elkerülő út (491 jelű út) vizsgálatát is tartalmazza.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018