INFORÁDIÓ
2021. május 15. szombat
Szonja, Zsófia

paksi atomerőmű

bútor

műszaki cikk

Nagybevásárlást tartottak a Paks II-nél

Nagybevásárlást tartottak a Paks II-nél

Infostart

Folyamatban van a munkások szállásainak előkészítése, az illetékes állami cég rengeteg bútort és műszaki cikket rendelt.

Összesen 292 millió forintért rendelt berendezési tárgyakat és műszaki eszközöket a paksi atomerőbővítés kerítésen kívüli beruházásaiért (beleértve a külső irodaházakat, a munkások szállásait) felelős állami cég, a PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Kft. – írja a Hvg.hu az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményre hivatkozva. A rendelés két részből áll, 262 millió forintért vesznek bútorokat az Iroda 2000 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-től, 30 millióért pedig elektromos készülékeket az Arterior Komplex Kft.-től.

A megrendelésnek részét képezi az eszközök kiszállítása és a lakások berendezése is. Sőt, a nyerteseknek a szerződéskötés után össze kell rakniuk egy mintalakást, ha az nem megfelelő, szerződésszegésnek minősül.

Előreláthatóan 12-13 ezer fő dolgozik majd a paksi óriásberuházáson, 7-8 ezer munkásnak kell majd tömegszállás. A tervek szerint a munkásokat a Duna paksi oldalán külön e célra épített konténerparkban fogják elhelyezni, a kalocsai oldalon pedig egy felújított, jelenleg használaton kívüli laktanyában.

Ami magát az erőműberuházást illeti, 2014-ben a kormány azt ígérte, hogy a két új blokk közül az első 2023-ban már termelni fog, de a mostani ütemezés szerint itt még nem tartunk. A beruházás 2014 után az Európai Bizottság vizsgálatai miatt csúszott, majd miután 2016-ban megkapta a projekt a brüsszeli engedélyt, a főkivitelező Roszatomra kellett évekig várni, hogy beadja a terveit.

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) végül 2020 közepén kapta meg az új erőmű 283 ezer oldalas engedélykérelmi dokumentációját. A hivatalnak 15 hónapja van elbírálni a kérelmet.

Nyitókép: Paks2.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018