eur:
392.87
usd:
366.47
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Aranyrúd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtótájékoztatóján a jegybank székházában 2018. október 16-án. Az MNB tízszeresére növelte Magyarország aranytartalékát, a döntéssel 2018 októberében a jegybank nemesfém állománya a korábbi 3,1 tonnáról 31,5 tonnára emelkedett, melynek értéke mintegy 1,24 milliárd dollár.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A Revolutról adott ki jelentést az MNB

A szolgáltatás egyes díjváltoztatásai sérthetik a hitelintézeti törvény előírásait.

A litvániai székhelyű Revolut Payments UAB pénzforgalmi szolgálató április végén életbe lépő egyes díjmódosításai sérthetik a hitelintézeti törvényt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A társaság új díjelemet, illetve az ügyfeleknek kedvezőtlenebb számítási módot vezetne be.

Az egyik módosítás szerint az ATM-es tranzakcióknál - az eddigi, százalékos mértékű díjon felül - meghatározott összeget, vagy darabszámot meghaladó készpénzfelvét esetén a jövőben fix összegű minimumdíjat is fizetni kell a cég ügyfeleinek - ismertették. Emellett egyesítették az Európai Gazdasági Térségen kívüli nemzetközi utalások díjait, és megváltoztatták a nemzetközi átutalások díjszabását célország, illetve devizanem függvényében - tették hozzá.

Az MNB felhívta a figyelmet arra: a hazai hitelintézeti törvény szerint szerződés egyoldalúan nem módosítható új díj vagy költség bevezetésével.

A jegybank megkereste a cég felügyeletét ellátó Litván Nemzeti Bankot, valamint közvetlenül a társasághoz fordult a helyzet rendezésére. Az MNB továbbá felszólította a céget: tegye meg a megfelelő lépéseket a magyar jogszabályok megsértésének megelőzésére, amely az általános szerződési feltételek módosításának április 23-i életbe léptével történne meg.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×