eur:
393.77
usd:
365.51
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nagyot ment a múlt hónapban a lakáspiac

Idén februárban az Ingatlan.com becslése szerint 10 200 használt lakást adtak el, ez 9,6 százalékkal haladja meg a januári becslést, éves összehasonlításban pedig 2 százalékos bővülést jelez – közölte az ingatlanhirdetési portál.

Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint a növekedésre utaló adatok nem jelentenek meglepetést, számítani lehetett arra, hogy az állami lakásprogram új elemeinek kedvező hatása hamar megjelenik a piacon.

Példaként a felújítási támogatást említették, ami fokozta a korszerűsítendő lakások iránti keresletet.

Ezt támasztja alá a szakértő is, aki elmondta, hogy a lakáseladásokhoz kötelezően készítendő energiatanúsítványok és a portálon meghirdetett ingatlanok iránti kereslet adatai szerint a felújítandó, nagy energiafogyasztású lakások száma jelentősen nőtt a forgalomban.

Az Ingatlan.com előrejelzése szerint a következő hónapokban még erőteljesebben növekedhet a lakáspiaci forgalom tavalyhoz képest, de ebben a koronavírusnak meghatározó szerepe lehet. Ugyanis tavaly tavasszal a járvány magyarországi megjelenése miatt visszaestek az eladások, ezért idén márciusban és áprilisban akár 40–50 százalékkal több adásvételre is sor kerülhet éves összevetésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×