INFORÁDIÓ
2021. május 9. vasárnap
Gergely

vajda-papír

mnb

növekedési kötvényprogram

papír

kötvénykibocsátás

bét

vajda attila

Targoncával viszik a kiszállításra váró toalettpapírokat a Vajda-Papír Kft. budapesti üzemének raktárában 2020. április 17-én. A magyar tulajdonban lévő cég éves higiéniai alappapír-gyártása bőven meghaladja a belföldi igényeket, így Magyarország akár önellátó is lehet ezekből a termékekből, a koronavírus-járvány alatt megnőtt kereslet mellett is.

16 milliárdos beruházásra készül a magyar papíripari óriás

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó

A tavaly novemberi után újabb kötvénykibocsátás előtt áll a Vajda-Papír Kft. a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában – tette közzé a higiéniai papírtermékeket gyártó vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az új kötvénykibocsátással további fejlesztéseket, beruházásokat kíván a Vajda-Papír Kft. finanszírozni, amit a vállalat általa gyártott higiéniai papírtermékek fogyása, illetve a megnövekedett vásárlói igények megkövetelnek, mind a belföldi, mind a külföldi forgalom esetében – mondta az InfoRádiónak Vajda Attila ügyvezető igazgató.

A kötvénykibocsátás közel 16 milliárd forintnyi beruházást takar, amivel a cég a gyártói kapacitásait kívánja jelentős mértékben bővíteni.

Ennek során a környezetkímélő és fenntartható technológiák közül a legmodernebb és legnagyobb kapacitású berendezések kerülnek beüzemelésre, amihez természetesen egy jelentős építőipari fejlesztés is párosul – tette hozzá a szakember.

A tavaly novemberben bejelentett dunaföldvári beruházás előkészítői feladatai lezárultak, így a fizikai megvalósítás február végén veheti kezdetét, ami a tervek szerint a jövő év első negyedévére fejeződhet be.

A járvány alatt is bővült a paletta

Vajda Attila az InfoRádió kérdésére válaszolva arra is kitért, bár a pandémia során bővült a Vajda-Papír termékpalettája, nem feltétlen a Covidnak köszönhető fejlesztések záródtak le, és kerültek bevezetésre új termékek a piacra.

A környezetkímélő és fenntartható termékkategóriában történtek jelentős fejlesztések a polietilén kiváltására a papírcsomagolású toalettpapír és konyhai papírtörlők bevezetésével. A szakember megjegyezte, az első értékesítési adatok nagyon biztatóak, az Ooops! Nature termékcsalád láthatóan felkeltette a fogyasztói igényeket, kiszolgálva egy olyan kört, amely gondoskodni kíván a jövőről.

A másik termékkategória pedig azon fejlesztés, ami az elsődleges polietilén felhasználásának csökkentését szolgálja, ugyanis a jövőben a csomagolóanyagok mintegy 30 százaléka újrahasznosított polietilént fog tartalmazni.

Nyitókép: Targoncával viszik a kiszállításra váró toalettpapírokat a Vajda-Papír Kft. budapesti üzemének raktárában 2020. április 17-én. (MTI/Kovács Tamás)

Kapcsolódó hang

16 milliárdos beruházásra készül a papíripari magyar óriás
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018