INFORÁDIÓ
2021. június 23. szerda
Zoltán

vajda-papír

mnb

kötvény

Alappapírtekercsek a Vajda Papír Kft. budapesti gyárában 2017. június 12-én.

Újabb kötvénykibocsátást tervez a Vajda-Papír

Infostart / MTI

A tavaly novemberi után ismét kötvénykibocsátásra készül a Vajda-Papír Kft. a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramjában - tette közzé a higiéniai papírtermékeket gyártó vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A programban való részvétel feltétele, hogy a kibocsátandó kötvények legalább B+ minősítést szerezzenek egy, az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) által nyilvántartásba vett hitelminősítőtől.

Az MNB felkérésére a Scope Ratings GmbH elvégezte a minősítés felülvizsgálatát. Ennek során legfeljebb 9 milliárd forint névértékű kötvény kibocsátásával számoltak, a kibocsátandó kötvények minősítése B+, ami megfelel az MNB kötvényprogram elvárásainak - közölte a Vajda-Papír.

A tavaly novemberi tájékoztatás szerint a vállalat 11,2 milliárd forint értékben bocsátott ki fix kamatozású, 10 éves futamidejű, amortizálódó kötvényt az MNB Növekedési kötvényprogramjában. A kötvénykibocsátásból származó forrásokból a cég a meglévő hiteleinek refinanszírozását tervezi annak érdekében, hogy sikeres működését és jövőbeni beruházásait, köztük dunaföldvári gyárának újabb bővítését megalapozza.

Tavaly novemberben jelentették be, hogy újabb gyáregységet épít Dunaföldváron a Vajda-Papír, a vállalat 16 milliárd forint értékű beruházásához, amely 600 munkahelyet véd meg és 50 új munkahelyet teremt, a kormány 5,5 milliárd forintos támogatást nyújt a Nagyvállalati beruházási támogatási programban.

A tavaly decemberi tájékoztatás szerint higiénikus és csíramentesített zárt csomagolású maszkok gyártását indíthatja el a Vajda-Papír Kft. a kormány egymilliárd forintos támogatásával, az Egészségipari támogatási program keretében.

A Vajda-Papír 20 éve alakult családi vállalkozásként, csoportszinten mintegy 600 munkavállalót foglalkoztatnak. Korábbi tájékoztatásuk alapján a tavalyi tervek szerint a vállalat értékesítési árbevétele 26 milliárd forintra nő az előző évi 24 milliárd forintról. A Vajda-Papir Scandinavia bevétele 14 milliárd forintra, a Vajda Real Estate Kft. árbevétele pedig 11 milliárd forintra emelkedik.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az üzleti tevékenység nyeresége 2019-ben 237 millió forint, a korrigált adózás utáni veszteség 80 millió forint volt.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018