INFORÁDIÓ 
2020. október 30. péntek
Alfonz

gáz

tárolás

rekord

A Magyar Földgáztároló Zrt. zsanai földalatti tárolótelepe 2014. november 3-án. A telepen tartott sajtótájékoztatón a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) vezérigazgatója bejelentette, hogy nem lesz probléma a gázellátással az idén, gázkorlátozásra sem kell számítani.

Rekordon a hazai gázkészlet

Infostart

Lényegében megteltek a hazai gáztározók, minden korábbinál több gázt tároltak be.

Időraányosan a tavalyi rekordévnél is több földgáz van már a magyarországi gáztárolókban, amelyek így máris csaknem teljesen tele vannak - írja a Portfólió.

A tárolók készletszintje 6,2 milliárd köbméteren, több mint 96 százalékos töltöttségen állt szeptember 15-én a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal tájékoztatása szerint. Egy évvel ezelőtt a tárolók 6,1 milliárd köbméter földgázt tartalmaztak, majd október 15-ére - az úgynevezett betárolási időszak végére - a készletszint elérte a 6,45 milliárd köbmétert.

Ez gyakorlatilag 100 százalékos töltöttségnek felel meg,

korábban soha nem volt ilyen magas a hazai tárolók töltöttsége.

A tavalyi rekord mennyiség betárolását elsősorban a tavalyi év végén lejáró ukrán-orosz tranzitszerződés körüli bizonytalanság indokolta.

Az előző tél enyhe időjárása miatt a 6,45 milliárd köbméteres betárolt mennyiségből a fűtési szezon végére - április közepére - még mindig 4,4 milliárd köbméter maradt, mely önmagában is nagyobb, mint az ország tipikus téli gázfelhasználása, és többszöröse a korábbi évek hasonló időszaki adatainak.

Nyitókép: Rosta Tibor
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018