eur:
394.19
usd:
370.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ilyen fél évet zárt az MKB-csoport

Az MKB-csoport 7,2 milliárd forint korrigált, konszolidált adózás utáni eredményt ért el az első fél évben, ami 39 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában - közölte a bank a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány alapján készült gyorsjelentésében.

A korrekciók kumulált összege a 2019. első félévi 3,7 milliárd forintról az idén az első félévben 9,2 milliárd forintra emelkedett, a technikai és bankadó korrekciók kiegészültek a közvetlenül a Covid-19 járványhoz köthető hatásokkal.

A bank mérlegfőösszege 20,8 százalékkal 2207,8 milliárd forintra nőtt az első fél év végére az egy évvel korábbihoz képest az ügyfélállományok gyors bővülésének köszönhetően.

A saját tőke 196,4 milliárd forintra emelkedett a március végi 188,6 milliárd forintról, az egy évvel korábbihoz képest pedig 14,7 százalékkal nőtt.

Az MKB-csoport tőkemegfelelési mutatója 19,8 százalékos volt az első fél év végén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×