eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

A holland virágtermés 80 százalékát kellett elpusztítani

Története során először kellett virágok millióit megsemmisíteni az aukciók sikertelensége miatt a világ legnagyobb virágpiacán.

Több mint százmillió tulipánt semmisítettek meg a hollandiai Aalsmeerben, a világ legnagyobb világpiacán, miután a járvány miatt visszaeső virágkereslet hatására nem akadt vevő az árura - írta a G7.hu. Számos holland virágpiacon történt hasonló a virágüzletek zárva tartása, a rendezvények, esküvők elmaradása miatt.

Miután a globális virágpiac 44 százalékát uralja Hollandia, az ikonikus ágazatot egészen megviseli a válság, a termelők többsége állami támogatás nélkül csődbe is mehet.

Az elmúlt egy hónapban a kereslet bezuhanása miatt mintegy 400 millió virágot pusztítottak el Hollandiában, ezen belül 140 millió tulipánt a legnagyobb holland virágkereskedő becslése szerint. A Royal Flora Hollandia igazgatója szerint a teljes idei termés 70-80 százalékát is meg kell semmisítsék a termelők, ráadásul az év legnagyobb forgalmát adó időszakában, amikor a nők napja, a húsvét és az anyák napja is megsokszorozza azt.

A naaldwijki piacról egy rövid videó is készült.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×