eur:
392.58
usd:
366.06
bux:
66765.27
2024. április 25. csütörtök Márk
Washington, 2016. április 17.Bill Gates, a Microsoft amerikai társaság alapító elnöke a pénzügyi fejlesztés új módjairól szóló tanácskozáson, amelyet az IMF és a Világbank tavaszi találkozóinak keretében tartanak a Világbank washingtoni székházában 2016. április 17-én. (MTI/EPA/Shawn Thew)
Nyitókép: SHAWN THEW

Bill Gates elárulta elképesztő gazdagsága titkát

Érdemes lehet hallgatni rá, miután 106 milliárd dolláros vagyonával a világ második legvagyonosabb emberének számít az amerikai szoftverfejlesztő.

A Bloomberg cikke szerint a részvénytúlsúlyos befektetési stratégia segítette Bill Gatest ahhoz, hogy csak idén eddig 17 milliárd dollárt adjon hozzá vagyonához – számolt be a Portfolio.hu.

A titok a vagyonfelhalmozásra nem az, hogy készpénzben ül, hanem az, hogy

a vagyon belül a részvények arányát mindig 60 százalék fölött tartja,

fogalmazott az amerikai üzletember, szoftverfejlesztő, aki 106 milliárd dolláros vagyonával Jeff Bezons mögött a világ második leggazdagabb embere.

A cikk megjegyezi, egy átlagos amerikai családi vagyonkezelőnél a részvények aránya a befektetéseken belül mintegy 32 százalékot tesz ki.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×