INFORÁDIÓ 
2020. január 28. kedd
Karola, Károly

kína

bank

china construction bank

Gigabank érkezik Magyarországra

Gigabank érkezik Magyarországra

Infostart

Magyarországi fióktelep létrehozásáról döntött Kína és a világ második legnagyobb, több mint 3400 milliárd dolláros eszközállománnyal rendelkező bankja, a China Construction Bank.

A társaság vezetősége áprilisban Matolcsy György magyar jegybankelnökkel tárgyalt - írta a Reuters híre alapján a Portfolio. A hírügynökségi beszámoló nem részletezi az állami tulajdonú bank döntésének célját és hátterét, ugyanakkor a gazdasági portál szerint a bank európai oldalán fellelhető bemutatkozás alapján sejthető, hogy a külkereskedelemben és külföldi beruházásokban aktív kínai vállalatok renminbi elszámolásait (klíringjét), vállalati hitelezését (szindikált hiteleket, klubhiteleket és bilaterális kölcsönöket is nyújtanak), illetve kereskedelemfinanszírozási tevékenységét könnyítenék meg a fióktelep létrehozásával.

A banknak szerepe lehet az Egy Övezet Egy Út együttműködés támogatásában. Amikor április végén a Magyar Nemzeti Bank vezetősége Kínában járt, a Magyarországon már jelenlévő Bank of China vezetősége mellett éppen a China Construcion Bank vezetőivel folytatott Matolcsy György vezetésével szakmai egyeztetéseket.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018