eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Sok pénz érkezett Brüsszelből

Rendkívül felgyorsult a karácsony körüli napokban az uniós pénzek brüsszeli átutalása Magyarországnak - írja a Portfolio.

A portál kalkulációja szerint decemberben összesen 780 milliárd forintnyi támogatás érkezett a magyar államkasszába. Ez példátlanul magas az elmúlt évekhez viszonyítva és egyúttal azt is eredményezte, hogy a 2018-as évet tekintve csaknem annyi uniós pénzt kapott Brüsszelből a kormány, mint amennyit idehaza kifizetett a nyertes pályázóknak.

A decemberi brüsszeli forráslehívással az egész évre kitűzött pénzlehívási célját túlteljesítette a kormány. Így a nagymértékben javuló államháztartási helyzet abban is segített, hogy az év utolsó hónapjában hatalmas pályázati pénzeket fizethessen ki.

A brüsszeli kifizetési számláló 7,964 milliárd euróra ugrott, azaz a 7 évre járó források közel harmadát le tudta már hívni Magyarország. A bő 31%-os magyar forráslehívási arány a 27%-os uniós átlagnál érdemben magasabb.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×