eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója beszédet mond a Debreceni Egyetem és a pénzintézet közös finanszírozásában kialakított pénzügyi labor átadásán az egyetem gazdaságtudományi karán 2018. október 15-én. A pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó labor az országos Fintelligence Pénzügyi Edukációs Hálózat legújabb tagja.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Jelasity Radovan: az emberek manapság jobban bíznak a jövőben

Dinamikusan nő a bankszektorban a vállalati hitelezés, a vállalkozások vezetői a korábbiaknál jobban bíznak a jövőben – nyilatkozta az InfoRádiónak Jelasity Radovan, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Jelasity Radovan elárulta: a jó hitelezendő projekteket a pénzintézetnek kell bevonzani, „be kell szállni a ringbe, és van kemény konkurencia”. Hozzátette: általában azok fordulnak az Erstéhez, akiket már máshol elutasítottak. Más bankoknál az önrész egyre inkább csökken, az elnök-vezérigazgató azonban fontosnak tartja, hogy ez minél nagyobb legyen. Szerinte egyes esetekben „már elszaladtak a lovak”.

Sokszor éles vitákat kell folytatni cégvezetőkkel arról, hogy hitelre vagy tőkére van-e szüksége – emelte ki Jelasity Radovan.

„Mi nem adunk azért valakinek hitelt, hogy aztán tőkeként próbálja kezelni”

– jegyezte meg, hozzátéve: utóbbival ugyanis a befektetési alapok foglalkoznak.

Az elnök-vezérigazgató szerint sok cég tud hitelt felvenni, és egyre többen veszik észre, hogy ez nem „ördögtől való”. A különböző kedvezmények és az alacsony kamatok miatt megéri a bankokhoz fordulni – vélekedett. Az emberek manapság jobban bíznak a jövőben, mint néhány évvel ezelőtt – emelte ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Féltik a németek a demokráciát, de más miatt is aggódnak

Féltik a németek a demokráciát, de más miatt is aggódnak

A németek jelentős többségét aggasztja a demokrácia állapota az országban. Az ARD közszolgálati médium legfrissebb felmérése szerint az okok azonban eltérőek. A közvélemény-kutatás szerint nem hat nyugtatóan a nemzetközi helyzet sem, most mindenekelőtt a franciaországi helyzet és az idei egyesült államokbeli elnökválasztás befolyásolja a hangulatot.

Orbán Viktor: a Kelet és Nyugat közötti együttműködés létfontosságú pilléreként tekintünk a Türk Államok Szervezetére

A Türk Államok Szervezetét (TÁSZ) a Kelet és Nyugat közötti együttműködés létfontosságú pillérének nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök az azerbajdzsáni Susában, a szervezet informális csúcstalálkozóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Volt egészségügyi miniszter győzött az iráni elnökválasztáson

Volt egészségügyi miniszter győzött az iráni elnökválasztáson

A mérsékelt politikusként ismert Maszúd Peszeskján volt egészségügyi miniszter győzött az iráni elnökválasztáson - jelentette be szombaton Mohszen Eszlami, az iráni választási hatóság szóvivője az állami televízióban. Az újonnan megválasztott elnök arra kérte az embereket, hogy tartsanak ki mellette az ország előtt álló "nehéz úton". Győzelméhez gratulált Ali Hamenei ajatolláh legfőbb iráni vezető és sok külföldi állam-, illetve kormányfő, köztük a szaúdi király és a koronaherceg is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×