eur:
392.76
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Hosszú hétvégét akarnak a boltosok is

Ismét tárgyalhatnak a kereskedelmi szakszervezetek az illetékes minisztériummal, ezúttal a pihenőidők átalakításáról.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint megfontolandó, hogy a bolti dolgozóknak se kelljen munkába állniuk a hosszú hétvégéken. Bubenkó Csaba elmondta: szorgalmazzák, hogy szenteste napján zárva maradjanak a boltok.

"Alapvetően nem a vasárnapi zárásról vagy nem zárásról van szó, hanem arról, hogy a kereskedelemben dolgozó munkavállalók ügyében szeretnék folytatni egy konzultációt" - fogalmazott az InfoRádiónak Bubenkó.

Természetesen a nagy egésznek a vasárnapi munkavégzés kérdése is része, december 24-ével kapcsolatban pedig azt javasolják, legkésőbb délben érjen véget a nap.

Az egyeztetés időpontja, mint Bubenkó elmondta, nem rajtuk múlik.

A mostani hosszú hétvége "természetesen" a jelenlegi szabályozás alapján úgy alakul számukra, hogy

a munkaszüneti napon lesz zárva tartás, de előtte és utána is nyitva lesznek a boltok,

ám arról is beszélgetnének a kormánnyal, hogy esetleg ez a jövőben máshogy legyen.

A vasárnapi munkavégzéssel kapcsolatban a Kormányzati Tájékoztatási Központ kedden azt közölte, a vasárnappal kapcsolatban egyáltalán nem kívánják a kérdést újranyitni. Ezzel a Magyar Idők cikkére reagáltak, amelyben megpendítették: újra napirendre kerülhet a vasárnapi boltzár ügye, és Palkovics László miniszter felügyeletével szakmapolitikai megbeszélésre hívták a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetét (KDFSZ).

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×