eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gumiabroncsok Környén, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. kibővített gyárában az avatás napján, 2017. október 26-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Bővít Tatabányán a Bridgestone

Száz új munkahelyet teremt, és helyzetbe hozza a kis- és közepes vállalkozásokat új, 10 ezer négyzetméteres üzemével a japán óriáscég.

Több mint 9 milliárd forintos beruházásban építik fel a méretes raktárat a japán gumiabroncsgyártó társaság telephelyén – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn. Szijjártó Péter kiemelte: a gumiabroncsokat előállító Bridgestone a legmodernebb digitális technológiával dolgozik,

a beruházás a magyar gazdaság gerincét adó autóiparnak jelent újabb beszállítói kapacitást, amivel 100 új munkahely is létrejön.

A miniszter az M1 felvételén arról is beszélt a bejelentés alkalmával, hogy a bővítés a kis- és közepes vállalkozásokat is kedvező helyzetbe hozza.

"A magyar kis- és közepes vállalkozások is sokat nyernek a Bridgestone tatabányai tevékenységével és mostani bővítésével, a Bridgestone-nak ugyanis 750 magyar beszállítója van.

Olyan kis- és közepes vállalkozásokról van szó, amelyeknél tavaly a vállalat 4,5 milliárd forintot meghaladó összeget költött el különböző termékekre és szolgáltatásokra.

Ez is egy világos példája annak, hogy hogyan segíti a magyar kis- és közepes vállalkozási szektort, hogy ha egy nagy nemzetközi multinacionális külföldi vállalat magyarországi kapacitásának bővítése mellett dönt" - mondta Szijjártó Péter.

A tárcavezető hozzátette: a projekthez a magyar kormány 826 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. A távol-keleti cég magyarországi leányvállalatának elnöke és ügyvezető igazgatója, Topolcsik Melinda hangsúlyozta,

további kapacitásbővítést hajtanak végre, amellyel abroncsgyártási kapacitásukat 2020-ra évi 7,2 millióra bővítik.

A tatabányai ipari parkban található gyár 2008-ban kezdte meg a főleg prémium kategóriás gépjárművekre szánt abroncsok gyártását, legutóbb tavaly októberben avatták fel a vállalat 85 milliárd forintos beruházásával létrehozott új gyáregységét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×