eur:
392.85
usd:
366.32
bux:
66812.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Kiemelkedően nagy kárt okozott idén a villámlás

A tavalyihoz képest idén kevesebb kárt okozott a viharszezon május 1. és augusztus 31. között – mondta az InfoRádiónak a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője. Lambert Gábor hozzátette: villámcsapások következményeként ugyanakkor már az év első nyolc hónapjában közel annyi pénzt fizettek ki a biztosítók, mint a teljes 2017-es évben.

A szövetség gyorsjelentése szerint a fenti időszakban keletkezett viharkárok megközelítőleg 3 milliárd forintos költséget jelentettek a biztosítóknak, és mintegy 57 ezer bejelentés érkezett. Ezek a számok lényegesen alacsonyabbak, mint a tavalyi év azonos szakaszát jellemzők – mondta Lambert Gábor.

Viharkárnak tekintik a felhőszakadás, a jégverés és tetőbeázás okozta károkat, míg a villámcsapás okozta károk külön kategóriát képeznek.

Idén a tavalyinál csendesebb volt a nyári viharidőszak, elsősorban a tetőbeázás okozott problémát. A villámcsapások okozta károk száma azonban már az első 8 hónapban csaknem elérte a tavalyi egész évre jellemző mértéket: míg tavaly 2,6 milliárd, idén augusztusig pedig 1,3 milliárd forintot térítettek meg a biztosítótársaságok – emelte ki a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője.

A szövetség szerint az elmúlt évek biztosítói adataiból nem lehet trendszerű következtetéseket levonni az időjárás szélsőségesebbé válásáról,

ebben az évtizedben például a 2010-es év volt a katasztrófáktól leginkább sújtott, akkor 312 ezer kárbejelentésre 30 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók.

Az idén is, mint szinte minden évben, a legsűrűbben lakott Pest megyében és a fővárosban sérült meg a legtöbb lakossági ingatlan, emellett Pécsről és környékéről érkezett szokatlanul sok bejelentés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×