eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

ÁSZ: minden költségvetési intézmény tesztelheti szabályos működését

Szerdától érhető el az Állami Számvevőszék új önteszt rendszere a központi intézmények számára. Az ÁSZ honlapján elérhető teszttel az intézmények szabályszerű működést és gazdálkodást segítik - mondta az InfoRádiónak a szervezet főtitkára.

Folyamatosan aktualizálja önteszt-rendszerét az Állami Számvevőszék, a központi alrendszer intézményei számára szerdától érhető el a számvevőszék honlapján a szabályszerű működést és gazdálkodást megalapozó megújított önteszt.

Az elmúlt évek ellenőrzései arra világítottak rá, hogy a szabálytalanságok jelentős részben a szabályszerű gazdálkodást megalapozó, és a korrupciós kockázatok ellen védettséget biztosító belső kontrollrendszer kialakításában és működtetésében meglévő hiányosságokra vezethetők vissza - mondta Holmann Magdolna, az Állami Számvevőszék főtitkára.

"Az öntesztekkel az ÁSZ-nek az a célja, hogy

az ellenőrzési tapasztalatainkat is hasznosítva támogassunk minden olyan szervezetet, amelyek közpénzt használnak fel és ezzel támogatjuk a szabályszerű működésüket is"

- tette hozzá a főtitkár.

A megújított önteszttel az ÁSZ a mintegy 670 központi költségvetési intézmény szabályszerű működéséhez, gazdálkodásához járul hozzá.

Az önteszt kitöltésével a szervezetek - így például a kórházak, a szociális-, oktatási- és kulturális intézmények -

pontos képet kaphatnak működésük szabályozottságáról, belső kontrollrendszerük állapotáról, a korrupciós veszélyek elleni védettségükről.

A tesztek kitöltése önkéntes, azokat nem kell elküldeni az Állami Számvevőszékhez. Az öntesztek mellett egy útmutató is rendelkezésre áll, amiben az ÁSZ ajánlásokat tesz arra, hogy milyen intézkedések szükségesek ahhoz, hogy megfeleljenek a jogszabályi kritériumoknak és működésük szabályozott legyen - összegezte Holmann Magdolna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×