eur:
395.2
usd:
371.93
bux:
66200.64
2024. április 16. kedd Csongor
A megújított húszezer és tízezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.  MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Sosem volt még ennyi lakossági adós

Rekordon a lakossági adósok száma, június végén csaknem 5,03 millióan szerepeltek a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) lakossági alrendszerében, hozzávetőleg 30 ezerrel többen, mint egy éve - olvasható a keddi Világgazdaságban.

A lap a BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. friss adatait ismertetve arról ír, hogy a hitelszerződéseik miatt a rendszerben szereplő magánszemélyek száma ráadásul úgy emelkedik folyamatosan, hogy a nyilvántartott rossz adósok száma fokozatosan csökken: június végén 1,8 millió fennálló és megszűnt lakossági mulasztást tartott nyilván a BISZ, ami 75 ezres, 8,7 százalékos csökkenés éves szinten. Eközben a nyilvántartott hitelszerződések száma 90 ezerrel 9,675 millióra nőtt.

A Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatait idézve arról is ír, hogy dinamikusan nő az új lakossági hitelszerződések volumene: az év első öt hónapjában több mint 564 milliárd forintnyi új szerződés született, ami 43,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Döntött Izrael az ellentámadásról, Irán súlyos megtorlással fenyegetőzik - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Döntött Izrael az ellentámadásról, Irán súlyos megtorlással fenyegetőzik - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×