eur:
390.2
usd:
365.63
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Meglepő jóslat a fényképezőgépekről

Meglepő jóslat a fényképezőgépekről

Egy-két éven belül teljesen eltűnhetnek az áruházakból a kompakt fényképezőgépek – közölte a GfK piackutató kereskedelmi és technológia területvezetője. Ennek oka az egyre fejlettebb mobiltelefonok terjedése. Sztupár Andrea szerint a tükörreflexes kamerákat azonban egyelőre nem érinti a folyamat.

2015 végére az okostelefonok a bennük lévő technikai forradalmak miatt elég jelentősen kiszorították a fényképezőgépeket a magyar piacról – jelentette ki a területvezető.

„A digitális fényképezőgépeknek az összértékesítésből 3 százalékuk maradt, amihez további egy százalékkal járulnak hozzá a tükörreflexes fényképezőgépek” - ismertette Sztupár Andrea.

A vezető úgy véli, a kompakt gépek valószínűleg egy-két éven belül teljes mértékben el fognak tűnni, a területet bekebelezik az okostelefonok.

„Ezt erősíti az a tény is, hogy a gyártók egyre inkább szállnak ki ebből a szegmensből. Azok a gyártók, akik korábban elég nagy számban értékesítettek fényképezőgépeket, most

a cserélhető objektíves vagy a tükörreflexes gépek értékesítése irányába mennek”

- mondta a GfK kereskedelmi és technológia terület vezetője.

Úgy véli, bár a felső kategóriás fényképezőgépek piaca egy elég kicsi szegmens, a magyar lakosság egy része igenis áldoz arra, hogy jó minőségű fényképeket készítsen.

Meglepő jóslat a fényképezőgépekről

„A 14 megapixel feletti tartományban egy tükörreflexes gép még elég jelentős konkurenciája az okostelefonoknak, ezért

a komolyabb kategóriában még hosszú éveken keresztül lesz relevanciája a fényképezőgépeknek”

- fogalmazott a GfK kereskedelmi és technológia terület vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Az ukrajnai háború árnyékában szép csendben Amerika egy újabb pusztító konfliktusra készül

Az Egyesült Államok képviselőháza április 20-án hosszas huzavona után megszavazta a 2023 őszén előkészített katonai segélyszállítmányt, amely világ több részébe fog fegyvereket juttatni. A legnagyobb figyelmet egyértelműen az Ukrajnának szánt csomag kapta, viszont emiatt jóval kisebb rivaldafényt kapnak más területek, így az indo-csendes-óceáni térség is. Cikkükben most annak járunk utána, hogy pontosan mire is jut még plusz forrás ezzel Kína közvetlen közelében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×