eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Támogatást kapnak a külhoni családi vállalkozások jövőre

A tervek szerint jövőre a külhoni családi vállalkozások kaphatnak támogatást a nemzetpolitikai államtitkárság tematikus programjainak keretében - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken a Tolna megyei Simontornyán.

Potápi Árpád János egy határon túli fiatalok részvételével kezdődött konferencián hozzátette: ahogyan 2016-ban a külhoni fiatal vállalkozók támogatásánál, ezúttal is a szülőföldön való boldogulást szeretnék segíteni. A programot a Magyar Állandó Értekezlet december 1-én fogadhatja el.

Emlékeztetett arra, hogy az idén lebonyolított külhoni magyar vállalkozók évében 967 pályázat érkezett az 525 millió forintos keretre, amelyet 600 millió forintra emeltek. A Kárpát-medencéből 117 fiatal vállalkozó, köztük gazdálkodók, orvosok, szolgáltatás területén dolgozók nyertek 6 millió forintos támogatást.

A tematikus programról azt mondta: ez is egyik módja annak, hogy a külhoni fiatalokat az anyaországhoz tudják kötni, és helyi gazdaságot erősítsék. Azok, akik vállalkozást alapítanak, otthon akarnak érvényesülni, és kevésbé akarnak elmenni külföldre - jegyezte meg.

Az államtitkár köszöntőjében kitért arra, hogy 1956-os forradalom a határon túli magyarokat is érintette, a megtorlás őket sem kerülte el; a konferencia résztvevői a szovjet csapatok bevonulásának 60. évfordulóján mécsesgyújtással emlékeztek a forradalom hőseire.

A Magyarok a Kárpát-medencében - vállalkozások, képzések, munkaerőpiac című, háromnapos tanácskozást idén negyedik alkalommal rendezi meg a nemzetpolitikai államtitkárság. Az eseményen, amelyet a Fried Kastély Szállodában rendeznek, nyolcvan főiskolai, egyetemi hallgató vesz részt. Erdélyből 40, a Vajdaságból 18, Kárpátaljáról 12, a Felvidékről 9, Horvátországból egy hallgató érkezett.

A fiatalok a konferenciát nyitó vitaesten a Brexitről, az Európai Unióból történő brit kilépésről és a Budapesten tervezett olimpiáról fejtették ki véleményüket. Szombaton megismerhetik a budapesti olimpiai pályázatot, előadást tart Kovács Zoltán kormányszóvivő, Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke, bemutatkozik a Példakép Alapítvány, és vajdasági, illetve felvidéki magyar példaképekkel - fiatal, sikeres vállalkozókkal - ismerkedhetnek meg.

A nemzetpolitikai államtitkárság szerint a továbbképzés a határon túli magyar közösségek megmaradását szolgálja, a fiatalok találkozása elősegíti a magyar-magyar kapcsolatok erősítését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×