eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

130 milliárd forint marad idén is a munkáltatóknál

Jövőre is mintegy 130 milliárd forint marad a munkáltatóknál adókedvezmény formájában a folytatódó munkahelyvédelmi akciónak köszönhetően - jelentette ki az InfoRádióban a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár. Hozzátette: a kedvezményezettek köre legalább 900 ezer főt érint.

„A program hozzájárult ahhoz, hogy Magyarországon a foglalkoztatás az elmúlt években jelentős mértékben növekedett, és ahhoz is hozzájárult, hogy a reálbérek évekre visszamenőleg reálértékben is növekedtek” - közölte Cseresnyés Péter.

„A program most már körülbelül 900 ezer embernek az egzisztenciáját biztosítja évről évre, hónapról hónapra. Őket a programnak köszönhetően tudták foglalkoztatni, vagy tudták munkában tartani. Nagyon jelentős járulékkedvezményt kapnak ugyanis azok a munkaadók, akik a munkahelyvédelmi akció keretein belül foglalkoztatnak hátrányosabb helyzetű csoportokat. Ilyenek a nyugdíj előtt állók, a 25 év alatti fiatalok, a tartósan munkanélküliek, és a kisgyermekes édesanyák” - közölte az államtitkár.

„A versenyszférában foglalkoztatottaknak körülbelül egyharmadát jelenti a 900 ezer fő, akik után jelentős kedvezményt tudnak a munkaadók igénybe venni” - tette hozzá.

Jövőre is folytatódik a munkahelyvédelmi akcióterv.

„Évről évre bővült azon munkavállalók köre, akik után igénybe lehet venni a kedvezményt. Jelenleg nem tudunk beszámolni arról, hogy a kedvezményezetti kör bővülni fog, hisz már most is nagyon tág a kedvezményezettek köre” - jelentette ki Cseresnyés Péter.

„Már tavaly is több mint 130 milliárd forint maradhatott kedvezményként a munkaadóknál, és úgy számolunk, hogy ez az összeg lesz ma is körülbelül az az összeg, amit kedvezményként megtarthatnak a munkaadók” - közölte a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×