eur:
394.37
usd:
370.18
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Recesszió várhat a brit gazdaságra

Példátlanul meredek ívben romlottak pénteken Nagy-Britannia államadós-kockázati mérőszámai, miután a brit EU-tagságról tartott népszavazáson a kilépést pártolók győztek. Londoni elemzői vélemények szerint jelentős az esélye annak, hogy a brit gazdaság egy éven belül recesszióba kerül.

A Markit Financial Information Services piaci információszolgáltató cég pénteki kimutatása szerint a brit szuverén törlesztési leállás kockázatára köthető piaci biztosítási csereügyletek (CDS) középárfolyama 56 bázispontra ugrott a londoni piacon a 33 bázispontos előző esti záróról. Ez azt jelenti, hogy egységnyi, tízmillió dollárnak megfelelő névértékű brit államkötvény piaci csődbiztosítása most 56 ezer dollárba kerül az irányadó ötéves lejáratra, 23 ezer dollárral - 70 százalékkal - többe, mint egy nappal korábban.

Ilyen mértékű napon belüli CDS-drágulásra még nem volt példa a Markit londoni elemzői szerint.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×