eur:
393.95
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nyolcvan takarékszövetkezet utasítja el Demján vádjait

A szövetkezeti hitelintézeti integráció 87 tagja közül 80 vezetőjének aláírásával küldtek nyílt levelet Demján Sándornak szerdán, melyben határozottan visszautasítják azokat a vádakat, amelyeket az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke kedden az Orbán Viktornak küldött nyílt levelében fogalmazott meg - írta a Portfolio.

"A nyolcvan takarékszövetkezet vezetője által aláírt nyílt levélben alaptalannak nevezték a takarékszövetkezetek eredményeivel és a teljes takarékszövetkezeti szektor teljesítményével kapcsolatban Demján Sándor által felhozott vádakat és határozottan visszautasították azokat" - olvasható a Portfolio cikkében

"Az eddig elvégzett munkának, az elmúlt évek fejlesztéseinek - az új Integráció megalkotása, a garanciaközösség kiépítése, egységes szabályzatok és folyamatok bevezetése, új termékek és szolgáltatások elindítása - és az integráció bővítésének eredményeként a szövetkezeti hitelintézeti szektor 2014-ről 2015-re 2400 milliárd forintra növelte mérlegfőösszegét, míg szavatoló tőkéje 264 milliárd forintról 326 milliárd forintra nőtt, amivel az Integráció a hazai bankpiac egyik legnagyobb és legbiztonságosabb szereplőjévé vált" - áll a válaszlevélben.

"A szektorban hosszú évtizedek óta elmaradt, és most elindított fejlesztések eredményei mára láthatóvá és kézzelfoghatóvá váltak: a tavalyi évben a takarékszövetkezetek mind a lakossági, mind a vállalkozói szegmens hitelezése terén növelni tudták piaci részesedésüket, ügyfeleink pedig több mint 80 milliárd forint értékben helyeztek el új megtakarítást a szektorban. A fentiek eredményeként a tavalyi évben több százezer új lakossági és vállalkozói ügyfél választotta pénzügyi partneréül a takarékokat - 2014-ről 2015-re 1,03 millióról 1,3 millióra nőtt az integráció ügyfeleinek száma -, amely szintén azt jelzi, hogy jelentősen nőtt az ügyfelek takarékszövetkezetekbe vetett bizalma" - olvasható a Portfolión. 

"A szövetkezeti hitelintézetek célja, hogy a 2013. évi. CXXXV. törvény és a Kormány döntéseiben meghatározott stratégiai célkitűzéseket végrehajtva újjáépítse a takarékszövetkezeti szektort, és a vidék bankjaként egy olyan pénzügyi csoportot hozzon létre, amely aktívan szolgálja ki a nyolcmillió vidéki és kétmillió fővárosi lakos és a vállalkozók igényeit, támogatva ezzel a hazai gazdaság megerősítését" - írják a nyílt levélben.

Az előzmények

Demján Sándor, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke kedden nyílt levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnök segítségét, vizsgálja meg, hogy a takarékszövetkezeti integráció által kitűzött célok hogyan érvényesültek. Szerinte ebben a témában a miniszterelnököt félretájékoztatják. A Takarékbank közleményben reagált az üzletember által megfogalmazottakra, alaptalan vádaskodásnak nevezve azokat, és jogi lépéseket tervez - idézte a Portfolio.

A Demján Sándornak küldött nyílt levél teljes szövegét megtekinthetik képgalériánkban.

 

Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×