eur:
395.39
usd:
371.97
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Egyre több spanyol turista jön Magyarországra

Egyre több spanyol turista számára vonzó Magyarország, tavaly több mint 148 ezren választották úti célul, ami 6,3 százalékos növekedés egy év alatt - mondta a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese az MTI-nek Madridban.

Glázer Tamás közölte: még nagyobb a növekedés a vendégéjszakákat nézve, a kereskedelmi szálláshelyeken 2015-ben 357 ezer éjszakát töltöttek el a spanyol turisták, 9,3 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

Az idén el szeretnénk érni a 400 ezer vendégéjszakát - mondta a tervekről. Kitért arra is, hogy a spanyolok átlag felett, naponta 80-100 eurót költenek magyarországi tartózkodásuk alkalmával, ezzel 2015-ben több mint 10 milliárd forint bevételt generáltak.

Az érkezők nagy része kizárólag Budapestet igyekszik megismerni, a Parlament, a Zsinagóga, és a budapesti gyógyfürdők azok a helyszínek, amelyeket szinte minden spanyol felkeres.

Hozzátette, az szeretnék, ha a spanyolok nemcsak Budapestet, hanem önálló turisztikai célként a vidéket is felkeresnék. A többség ugyanis továbbra is az osztrák és a cseh főváros meglátogatásával kombinálja magyarországi utazását.

A vezérigazgató-helyettes úgy látja, a növekvő érdeklődéshez hozzájárul, hogy a nyári szezonban több spanyol városból is közvetlen légi összeköttetés van a két ország között, ráadásul ebben az időszakban három légitársaság is működtet járatokat Budapest és Madrid között. Ennek köszönhető az is, hogy egyre több a spanyol fiatal a magyar fesztiválokon - tette hozzá.

Kitért arra, hogy a diszkont légitársaságok mellé tavaly tért vissza Magyarországra az spanyol Ibéria légitársaság, amely a nyári időszakban 3-4 járatot üzemeltet hetente a Madrid-Budapest útvonalon. A terv az, hogy jövőre a járatszámot nyáron napi egyre növeljék, és szezonon kívül is megtartsák heti két járattal - mondta Glázer Tamás.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Újra itt vannak a kőkemény szívatások - Már nem kellenek a dolgozók?

Újra itt vannak a kőkemény szívatások - Már nem kellenek a dolgozók?

Úgy tűnik elmúlt az az időszak, amikor csak úgy kapkodtak a felvehető emberek iránt a cégek. Az USA-ban és szerte Nyugat-Európában enyhült a munkaerőpiac feszessége, így a cégek egyre válogatósabbak lettek a toborzás során, ami az elhúzódó állásinterjúkon is meglátszik. A korábban megszokotthoz képest általában több fordulón is bizonyítani kell a jelölteknek, akik gyakran összetettebb megoldandó feladatokat is kapnak. Előfordul az is, hogy az állásinterjúk után még hosszú ideig jegelik a jelölteket, amiben az is szerepet játszik, hogy a gazdasági helyzet bizonytalansága miatt nem is biztosak abban a cégek, hogy feltétlenül be kell tölteniük egy újonnan megnyílt, vagy üressé vált pozíciót, inkább kivárásra játszanak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 17:01
×
×
×
×