eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Tízmilliárd forintnyi uniós támogatást kell még az idén kifizetni a Dél-Alföldön

A dél-alföldi régióban év végéig még mintegy 10,5 milliárd forintnyi uniós forrást kell kifizetni a 2007-2013-as uniós keretköltségvetési időszak során megítélt támogatásokból. Közel nyolcvan projekt zárása húzódhat át a jövő évre - válaszolta a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (DARFÜ) az MTI megkeresésére.

Kifejtették: a Dél-alföldi Operatív Program (DAOP) 2007-2013-as programozási időszakra vonatkozó eredeti költségvetési kerete 849 millió euró, a többlet kötelezettségvállalással és az árfolyam kompenzációval együtt összesen 257 milliárd forint.

A DAOP lebonyolításának hét éve alatt a három Dél-alföldi megyében, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyékben 133 pályázatot hirdettek meg, 267 milliárd forintnyi összeget ítéltek meg a fejlesztésekre. Ebből az összegből Békés megyébe összesen 65 milliárd forint jutott.

A megítélt támogatásokból 234 milliárd forint leszerződött összeg realizálódott - Békés megyében ebből 57,5 milliárd forint - a többi támogatott kedvezményezett vagy szerződéskötés előtt lépett vissza, vagy a szerződés szűnt meg.

Hozzáteszik: a DARFÜ az idei évre előzetesen tervezett 35 milliárd forint kifizetésből eddig 25 milliárd forintot teljesített, csak szeptemberben 3,79 milliárd forintot fizetett ki a pályázók felé.

Mintegy 10,5 milliárd forintot kell még kifizetni, ebből 1 milliárd érinti Békés megyét. Megjegyzik, hogy a kifizetések ütemezetten, az előzetes terveknek megfelelően zajlanak.

A források 100 százaléka le lett kötve, a jelenlegi becslések szerint az összesen körülbelül 1800 támogatott projektből mintegy 77 zárása csúszik át 2016-ra - közölte a DARFÜ.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×