INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

A TV2 vitatja a Megapolis opciós jogát

InfoRádió / MTI
A TV2 nem tartja jogszerűnek sem a Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. opciójának alapítási körülményeit, sem pedig az opció lehívását, ezért megteszi a szükséges jogi lépéseket - közölte a TV2 kedden az MTI-vel.

A TV2 jelenlegi tulajdonos-ügyvezetői 2013-ban kölcsönt kaptak egy magánszemélytől, azonban a kölcsön felét rövid időn belül visszautalták. Az opciós szerződés, amely a Double 6 Dominoes Kft. és CCA Vízió Kft. üzletrészeire jött létre, a kölcsön biztosítékául szolgált - áll a közleményben.

A kölcsön fennmaradó részét - a felek szóbeli megállapodása szerint - a TV2 jelenlegi tulajdonosainak egyelőre nem kellett visszafizetniük, a kölcsönszerződés módosítására azonban nem került sor. A kölcsönt adó nem követelte a kölcsön fennmaradó összegének visszafizetését.

Így minden szempontból teljesen váratlan és meglepő volt, hogy a Megapolis Média Vagyonkezelő Zrt. - minden előzetes egyeztetés vagy figyelmeztetés nélkül - hivatkozott opciós jogának érvényesítésére. Azt pedig végképp elfogadhatatlannak tartja a TV2, hogy erről a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel október 15-én megkötött adásvételi szerződés aláírását követően értesítették a TV2 tulajdonos-menedzsmentjét.

"Nem tartjuk jogszerűnek sem a hivatkozott opció alapításának körülményeit, sem a lehívását, és megtesszük a szükséges jogi lépéseket. Ugyanakkor megerősítjük, hogy az opció lehívására tett kísérlet nem érinti a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel október 15-én kötött adásvételi szerződést, sem a TV2 működését, sem a partnerekkel megkötött és megkötendő szerződéseket, valamint a munkavállalókkal szembeni kötelezettségeket" - áll a közleményben, amely így fejeződik be: "jelenleg a ProSiebenSat.1 közreműködésével dolgozunk a tranzakció lezárásán".

A címlapról ajánljuk