INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

KSH: júliusban stagnált az építőipar termelése

InfoRádió / MTI
Júliusban gyakorlatilag az egy évvel korábbi teljesítményét ismételte meg az építőipar. A termelés volumene 0,2 százalékkal haladta meg a tavaly júliusit, az épületek építés 0,5 százalékkal csökkent, az egyéb építmények építése 0,9 százalékkal nőtt - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanappal kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 3,0 százalékkal csökkent júliusban.

Az év első hét hónapjában az építőipari termelés 6,7 százalékkal múlta felül az előző év azonos időszakáét.

Az építőipar ágazatai közül az épületeket építő ágazat termelése 11,1, az egyéb építményeké 5,9 százalékkal csökkent tavaly júliushoz képest. Az építőipari termelés több mint 40 százalékát adó speciális szaképítés ágazat termelési volumene 15,1 százalékkal nőtt.

A megkötött új szerződések volumene 4,2 százalékkal csökkent júliusban az egy évvel korábbihoz képest, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 12,4, az egyéb építmények építésére vonatkozó új szerződéseké 0,2 százalékkal.

Az új szerződések elmúlt hónapokban tapasztalt visszaesése miatt az építőipari vállalkozások szerződésállománya július végén 46,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 11,6, az egyéb építményeké 54,2 százalékkal kisebb volt - közölte a KSH.

A címlapról ajánljuk