eur:
387.17
usd:
356.38
bux:
68727.23
2024. május 17. péntek Paszkál

Átalakultak a megtakarítási szokásaink

A csökkenő kamatszint jelentősen átalakítja a lakossági megtakarítások szerkezetét, a bankbetétekből például a befektetési alapokba, részvényekbe, értékpapírokba vándorol a tőke - állapítja meg a KBC Equitas által az MTI-hez hétfőn eljuttatott felmérés.

A KBC Equitas online befektetési szolgáltató cég saját ügyfélkörében végzett felmérése szerint a lakossági befektetők eddig mintegy 30-40 százaléka reagált a kamatszint csökkenésére és alakította át megtakarításai szerkezetét. Ebből a befektetési szolgáltató cég azt feltételezi, hogy a többség várhatóan a következő hónapokban fog lépni, azaz folytatódhat a megtakarítások szerkezetének változása.

A közlemény idézi Takács Szabolcsot, a KBC Equitas lakossági és üzletfejlesztési igazgatóját, aki elmondta: sokan mozdulnak el a magasabb hozamok lehetőségét kínáló, ugyanakkor még mérsékelt kockázattal járó megtakarítási formák irányába.

A felmérés szerint a befektetési alapokon kívül egyre többen keresik a közvetlen tőzsdei befektetéseket is, amelyek közül a magyar lakosság számára még mindig azoknak a magyar vállalatoknak a részvényei a legfontosabbak, amelyekkel napi szinten találkoznak ügyfélként vagy hírfogyasztóként.

Az elemzésből kiderült, hogy a certifikátok a negyedik legkedveltebb értékpapír-befektetés, megelőzve a derivatív termékeket. A certifikátok olyan értékpapírok, amelyek értéke egy mögöttes termék - például részvény, devizapiaci termék, nyersanyag - árfolyamának alakulásától függ.

A KBC Equitas Zrt. a magyar részvénypiac egyik online befektetési szolgáltatója, 25 ezer ügyfelet szolgál ki.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
A Kongresszus szembement Bidennel: nem vonnák meg Izraeltől a hadi szállítmányokat

A Kongresszus szembement Bidennel: nem vonnák meg Izraeltől a hadi szállítmányokat

Az Egyesült Államok képviselőháza csütörtökön elfogadott egy törvényjavaslatot, amely arra kötelezné Joe Biden amerikai elnököt, hogy zavartalanul szállítsa a fegyvereket Izraelnek. A főleg republikánusok és néhány demokrata által átvitt tervezet szembemegy Biden döntésével, miszerint elhalasztott egyes Jeruzsálembe tartó légibomba-szállítmányokat. Eközben a Fehér Ház egymilliárd dolláros izraeli katonai csomagról döntött nemrég, a két állam közötti szövetséget aláhúzandó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×