eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kedden becsörög a Facebook?

A Facebook kedden tájékoztatót tart, amelynek témáját nem jelezte előre, a TechCrunch szakmai hírportál feltételezése szerint azonban az eseményen az elemzők által már régóta gyanított "Facebook Phone" okostelefont jelentik be.

A közösségi portál saját készülékéről szóló találgatásoknak a The New York Times online kiadásának egy tavaly májusi írása szolgált alapul, amely arról számolt be, hogy iPad- és iPhone-tervezésben jártas mérnököket toboroz a Facebook. Erősítette a gyanút az az értesülés is, hogy a Facebook és a kínai HTC együttműködésre lépett egy Buffy kódnevet viselő okostelefon kifejlesztésére.

Mark Zuckerberg ugyanakkor egy szeptemberi konferencián arról tájékoztatta a TechCrunch szakemberét, hogy "nem tartja megfelelő stratégiának" a saját okostelefont. Értesülések szerint a Facebook korábban már tájékoztatta partnereit, például a Google és az Apple vállalatot arról, hogy nem áll szándékában saját gyártmányú készülékeket piacra vinni. A Facebook ugyanakkor mindig is ismert volt titoktartásáról.

A szakértők előtt az egyelőre nem világos, hogy a Facebook a saját márkájú okostelefon alatt saját gyártású készüléket, illetve egy vagy több, más gyártótól átvett "Facebook OS" operációs rendszeren futó készüléket ért-e. A TechCrunch szerint valószínűleg az utóbbiról van szó.

A TechCruch szakértőjének megítélése szerint a keddi tájékoztatás jóval nagyobb volumenű rendezvény lesz annál, hogy pusztán egy új alkalmazás bemutatásáról legyen szó. A Facebook kaliforniai székhelyén és Londonban egyszerre rendezi meg a tájékoztatót, amelyre a világ minden tájáról hívott meg újságírókat.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×