eur:
392.82
usd:
366.21
bux:
66887.49
2024. április 25. csütörtök Márk

Ezért megy jól a német autógyáraknak

Amerikában jól sikerült az év vége a német autógyáraknak, decemberben példátlanul meglódult a német személygépkocsik eladása az Egyesült Államokban. A Porsche luxusmárkái iránti kereslet 65 százalékkal emelkedett az előző esztendő hasonló időszakához képest.

A német autógyárak jelentős haszonnal zárták a múlt esztendőt. Ebben komoly szerepet játszott a kínai piac, ugyanis a távol-keleti országban több személyautót adtak el, mint
összesen Európában. Mégis, az Egyesült Államokban tapasztalt kereslet felszökése jelentette a legnagyobb meglepetést Wolfsburgban, Ingolstadtban, Münchenben és Stuttgartban.

Egy most közzétett adat szerint Volkswagenből 44 ezret adtak el december folyamán, amit a cég wolfsburgi székhelyén kereken 35 százalékos többletként könyveltek el. Hasonlóképpen szökött fel a BWM márkák iránti amerikai kereslet.

Az ugyancsak a Volkswagen tulajdonát képező ingolstadti Audi autógyár vezetői is megelégedéssel nyilatkoztak, habár az Audi kocsikból csak 17 százalékkal több talált vevőre, mint egy évvel korábban.

Rekord eredményről számoltak be a luxuskocsik gyártására szakosodott Porsche stuttgarti központjában, miután a karácsonyt megelőző hetekben 61 százalékkal több Porsche talált vevőre, mint egy évvel korábban.

A sereghajtó a Mercedes volt, ugyanis a szintén luxusautókat kínáló stuttgarti konszern márkái iránt világszerte csökkent az érdeklődés, mert a versenytársak a hasonló kategóriában előnyösebb árat kínálnak. Érthető tehát, hogy a Mercedes székhelyén az amerikai kereslet decemberben tapasztalt 11 százalékos növekedését pezsgővel ünnepelték meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×