eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Jövő szerdán utazik Fellegi Tamás az IMF-hez

Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter január 11-én utazik Washingtonba, hogy informális egyeztetéseket folytasson a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - írta az Index.hu. a miniszter sajtóosztályának tájékoztatása alapján.

A miniszter sajtóirodájának év végi közlése szerint Fellegi találkozik az IMF Magyarországért felelős szakembereivel, Christine Lagarde-dal, az IMF vezérigazgatójával és az igazgatóság más tagjaival is.

Akkor azt is hangsúlyozták, hogy az IMF és az Európai Bizottság (EB) által biztosítandó pénzügyi konstrukció formájáról, nagyságrendjéről és feltételeiről a hivatalos tárgyalási folyamat eredményeként születhet megegyezés. Emlékeztettek arra is: a kormány megkapta az Európai Központi Bank hivatalos állásfoglalását a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvénytervezetről, az abban foglalt javaslatokat áttekintette, és ennek megfelelően több ponton is módosította a törvényjavaslatot.

Az IMF és az EU delegációjával december közepén szakadtak meg az előkészítő megbeszélések. Akkor Olli Rehn uniós pénzügyi biztos szóvivője, Amadeu Altafaj Tardio az MTI-vel azt közölte, hogy a tárgyalás megszakítása összefüggésben van a magyar jegybankot érintő törvénymódosítási javaslattal.

Fellegi Tamás ezt követően azt hangsúlyozta, hogy: informális megbeszélés zajlott a magyar delegáció, az IMF és az EU küldöttsége között, így a hivatalos tárgyalási folyamat megszakításáról nem lehet szó. Megerősítette, hogy a magyar delegáció továbbra is kész az előfeltételek nélküli tárgyalásra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×