eur:
389.35
usd:
363.6
bux:
68049.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ismét drágábbak lehetnek az üzemanyagok

Bár a benzin és a gázolaj dollárban mért átlagára csökkent az utóbbi napokban, a forint árfolyama ismét sokat gyengült a dollárhoz képest, emiatt a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy ismét nőnek a hazai üzemanyagárak - írja a Portfolio.hu

Annak ellenére, hogy az utóbbi napokban emelkedő pályára állt az olaj árfolyama, a Brent esetében a heti átlagos árfolyam még így is kisebb csökkenést mutatott. Ennek megfelelően az elmúlt egy hetet nézve a gázolaj dollárban mért átlagos jegyzésára 0,8 százalékkal, a benziné pedig 1,2 százalékkal került lejjebb.

A forint árfolyama azonban az európai adósságfélelmek fokozódása közepette jelentősebb gyengülést szenvedett el a dollárhoz képest (azaz a múlt heti 214,4-es átlagár után az utóbbi napokban 221,6-os átlagos érték alakult ki), aminek hatására a benzin hazai fizetőeszközben mért átlagára 2,1 százalékos, a gázolajé pedig 2,6 százalékos emelkedést mutat.

Bár a finomított termékárak csökkentek az utóbbi napokban, a forint árfolyamának gyengülése ismét több mint ellensúlyozta ezt a kedvező hatást. Emiatt a jövő héten a hazai benzin és gázolajárak további emelkedésének van a legnagyobb valószínűsége. Egy ilyen lépés következtében a gázolaj soha nem látott magasságba szökhetne, de a benzin esetében is csúcsközeli szintek alakulnának ki - írja a Portfolio.hu.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×