eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Mivel csábíthatnak a biztosítók az idei kötelezőkampányban?

Vasárnap hirdetik meg jövő évi kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (kgfb) tarifáikat, a négymillió autós kegyét az idén várhatóan már tizenöt biztosító próbálja eltérő stratégiákkal elnyerni. Milyen taktikával - ezt elemezte a Kötelező.hu internetes szakportál.

Tavaly fordult elő először, hogy csökkent azoknak az autósoknak a száma, akik a kötelezőkampányban a váltás mellett döntöttek: másfélmillió helyett 1,25 millióan kötöttek új szerződést. Mivel évről évre több százezerrel kevesebb az év végén lejáró kötelező biztosítások száma, ezért a csökkenés trendje a következő évekre is biztosan fennmarad.

"Az egyetlen kivétel az idei év lehet, a baleseti adó várható bevezetése miatt - prognosztizálja Lantos Lóránt, a Kötelezőo.hu vezetője. - Bár a biztosítók az idén is adó nélkül hirdetik meg a tarifáikat, az értékesítésben is részt vevő díj-összehasonlító oldalak várhatóan erőteljesen felhívják majd a figyelmet az adó miatt átlagosan ötezer forinttal emelkedő végső díjakra. Ezért, aki teheti, a megtakarítás reményében kalkulál majd, így az idei kampány során váltók száma akár újra megközelítheti a két éve beállított mindenkori másfélmilliós csúcsot."

Vonzóak lesznek-e a kiegészítő biztosítások?

Miközben egyes szereplők a növekvő díjak erőteljes kommunikálásával próbálják majd spórolásra, ennek érdekében kötelezőváltásra ösztönözni az árra minden eddiginél érzékenyebb autósokat, az árversenyben részt venni nem kívánó biztosítók inkább az ügyfelek számára vonzó és érdekes kiegészítő biztosítási termékeikkel igyekezhetnek az erre fogékony ügyfeleket megnyerni maguknak.

"Két évvel ezelőtti elterjedését követően a kampányban immár jó néhány biztosító kínál a kötelező mellé köthető kedvezményes teljes körű cascót csakúgy, mint részfedezetre szolgáltatást nyújtó a kátyúbiztosítást - ad körképet Lantos Lóránt. - Az idén általánossá is válhat, hogy az autós, miután kiválasztotta a neki megfelelő kgfb-terméket, egy további oldalon akár válogathasson is a biztosítók által számára felkínált autós biztosítási termékek, különféle gépjármű-asszisztenciák, sőt, akár lakásbiztosítási szolgáltatások között is."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×