eur:
388.66
usd:
360.77
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Így spórolnak a fiatalok

A fiatalok 40 százaléka 30 ezer forint alatt tesz félre havonta, és ötödük 30 és 50 ezer forint közötti összeget tud spórolni - derült ki a Takarékbank internetes felméréséből. A pénzintézet igazgatója, Brezina Szabolcs azt mondta: tanulásra, jogosítványra, ruhára és utazásra gyűjtenek a leginkább.

A fiatalok többsége az elmúlt egy-két évben akár százezer forintnál is többet tett félre, hogy megvehesse álmai laptopját vagy robogóját, de az ekkora megtakarítással nem rendelkező 14-30 éves korosztály döntő többségének is van valamennyi összegyűjtött pénze - derül ki a TakarékPont hálózat tavaszi felméréséből, amelyet Facebook rajongói oldalán készített.

A megkérdezettek jelentős része megtoldaná meglévő megtakarításait egy kisebb havi fix összeggel egy kedvező hitellehetőség elérése érdekében, melynek felvételére eddig életkoruk, illetve jövedelmük miatt nem volt lehetőség.

A legfiatalabb ügyfelek kitartóan takarékoskodnak egy-egy cél elérése érdekében, ugyanakkor máshogy állnak a pénzügyekhez, mint szüleik, vagy nagyszüleik korosztálya.

Az eredmények alapján kiderült az is, hogy a kutatásban résztvevők harmada nyitott lenne rá, hogy céljai megvalósításához meglévő megtakarításai mellé akár egy kisebb összegű banki hitelt vegyen igénybe.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×