eur:
388.53
usd:
360.7
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Varga Mihály: A Mol-pakett egy részét eladhatja a kormány

Elképzelhető olyan helyzet, hogy 2012 elején az ország biztonságos finanszírozásához arra lesz szükség, hogy az állam értékesítse a nemrégiben szerzett Mol-pakettjének egy részét - mondta Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Gazdasági Rádiónak.

Továbbra is fontos a magyar kormánynak, hogy rálátása legyen az ország stratégiailag legfontosabb cégére a Molra, de nem szabad kizárni azt a lehetőséget, hogy értékesítsék a pakett egy részét, ha arra szükség van az ország biztonságos finanszírozásához - mondta a miniszterelnökséget vezető államtitkár a Gazdasági Rádiónak adott interjújában azzal kapcsolatban, hogy az eurózóna válsága miatt fel kell készülni a legrosszabbra is a kormánynak.

"Nem szabad a kormányzati gondolkodásból kizárni, hogy a kormány ennek a részvénycsomagnak akár egy részét értékesíti, akár fokozatos értékesítésbe kezd, hiszen nem látjuk előre, hogy mi fog történni a devizafinanszírozásban vagy a devizapiacokon" - fogalmazott Varga Mihály.

Hozzátette, hogy a magas devizaárfolyam rontja az ország növekedési képességét, akár fél százalékponttal is alacsonyabb lehet a gazdasági növekedés, ha nagyon magas árfolyamon stabilizálódik a forint a frankkal szemben.

Az adósmentő csomagról az államtitkár azt mondta: nagyjából 25-30 ezer devizahitelesnek tud segíteni, azt pedig most méri fel a kormány, hogy a nemzeti eszközkezelő hány lakást tud felszívni 2014 végéig. A tervek szerint 4-5 ezer lakás megvásárlásáról lehet szó a szociális bérlakás-program beindításával eddig az időpontig.

Varga Mihály a bankadóval kapcsolatban megjegyezte: 2013-tól Magyarország is áttér az Európai Unió által várhatóan addigra meghatározott átlagos bankadó mértékére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×