eur:
388.98
usd:
363.6
bux:
68137.44
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nagyot zuhan az üzemanyagok ára

Hat forinttal csökken a benzin, és kilenc forinttal a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon szerdától - közölte a Portfolio.hu.

A Mol a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 351,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 342,9 forintért adja majd. Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű eséssel szembesülnek majd szerdától az állomásokon: a benzint átlagosan 368-369 forintos literenkénti áron, míg a gázolajat 359-360 forintos literenkénti áron tankolhatják majd.

Az áresést elsősorban a finomított termékek árának csökkenése magyarázza, melynek hatására a benzinár március eleji, a gázolajár pedig június eleji szintekre kerül.

A múlt héten 2 forinttal nőtt a benzin, és hárommal a gázolaj ára. Az idei évi árnövekedések- és csökkenések összegeként a benzin ára január óra 8, míg a gázolajé 9 forinttal emelkedett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×