eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Elfogadta a kormány a Magyar Munkatervet

A kormány május 24-i ülésén tárgyalta és elfogadta a nemzetgazdasági miniszter által április 27-én benyújtott Magyar Munkatervet. A kormány által eldöntött módosításokkal frissített terv a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján olvasható - közölte a tárca.

A magyar gazdaság egyik legfontosabb problémája a foglalkoztatás nemzetközi viszonylatban kirívóan alacsony szintje, amelyre az elmúlt évtizedben nem sikerült érzékelhető javulást eredményező megoldást találni.

A kormány programjában elkötelezte magát az iránt, hogy ezt a helyzetet megváltoztassa olyan intézkedésekkel, amelyek 10 év alatt egymillió új adózó munkahely létrehozását eredményezik. Ehhez számos olyan strukturális intézkedésre is szükség van, amelyektől rövidtávon nem várhatók látványos eredmények, de középtávon megalapozhatják a foglalkoztatás tartós és jelentős bővülését.

A Magyar Munkaterv a Széll Kálmán-tervben jelzett, a foglalkoztatás területét érintő strukturális változásokat mutatja be, szem előtt tartva a kormányprogramban vállalt célokat és figyelembe véve az Új Széchenyi-terv keretében rendelkezésre álló uniós források adta lehetőségeket is.

A Magyar Munkaterv szövege a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján érhető el - zárul a tárca közleménye.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×