eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin

Évekig húzódhat a migránsok nyugdíjjogosultságának megállapítása

Akár évekig is elhúzódhat a nyugdíj megállapítása azoknál a migráns munkavállalóknál, akik több országban szerezték meg az ehhez szükséges jogosultságot - nyilatkozta az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője.

Mészáros József elmondta: azért szervezték meg a csütörtökön kezdődő, a Migráns munkavállalók és nyugdíjjogosultságuk az Európai Unióban elnevezésű kétnapos konferenciát, hogy közös, európai ajánlásokat alakítsanak ki, amelyek segítségével a bevándorló munkavállalóknál a lehető legrövidebb idő alatt meg lehessen állapítani a nyugdíjjogosultságot.

Hangsúlyozta: jelenleg vannak olyan ügyek, amelyek évekig is elhúzódnak és egzisztenciálisan nagyon nehéz helyzetbe hozzák az érintetteket.

A főigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Unió vonatkozó szabályai egyértelműen rendezik ezeket a kérdéseket, de az egyes tagállamok nyugdíjigazgatási szervei nem minden esetben állnak a helyzet magaslatán. Tájékoztatása szerint Magyarországon évente nagyjából 15 ezer ilyen ügy van, és gyakorta tapasztalják, hogy nem az itteni, hanem a nemzetközi társszervek miatt halad lassan az ügyintézés.

A soros magyar uniós elnökséghez kötődő konferencián előadást tart Andor László magyar EU-biztos, az Európai Bizottság Foglalkoztatás, Szociális Ügyek és Társadalmi Összetartozás Főigazgatóságának képviselője, valamint szlovén, ciprusi, francia, svájci, belgiumi, holland, olasz, bulgáriai, finnországi, csehországi, romániai, lengyelországi, észtországi, ausztriai és svédországi szakemberek.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×