eur:
393.87
usd:
368.3
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A bankrendszer újabb terheléspróbájáról tárgyalnak Gödöllőn

Az európai pénzügyi rendszer soron következő terhelési próbája a fő napirendi pont a Európai Unió gazdasági és pénzügyminiszteri tanácsának (ECOFIN) szombat délelőtt kezdődött informális ülésén, a tárgyalások jegybanki vezetőkkel, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárával és Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgató-helyettesével kibővülve folytatódnak Gödöllőn.

A banki stresszteszt ügye mellett az Euró plusz paktumról is eszmét cserélnek az értekezleten.

A márciusban elfogadott uniós paktumról két külső megfigyelő felszólalása indítja a vitát. Meghívott előadó Ángel Gurría OECD-főtitkár és John Lipsky, az IMF vezérigazgató-helyettese.

Az ülésen az általános gazdasági-pénzügyi helyzetről is tartanak vitát. Ezt az Európai Bizottság (EB) friss elemzése és előrejelzése orientálja.

A miniszterek mindezen kívül megkezdik a felkészülést, a közös álláspont kialakítását a legfejlettebb ipari országokat és a legnagyobb feltörekvő államokat, valamint az EU-t mint intézményt tömörítő G20 csoport következő, áprilisi pénzügyminiszteri találkozójára.

A pénteken kezdődött kétnapos gödöllői tanácsülést a magyar elnökség nevében Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter vezeti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×